in

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 Exam Date

Bila tarikh peperiksaan UPSR 2018 akan diadakan? Berikut dikongsikan Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 buat panduan pelajar Darjah 6. Jadual tarikh peperiksaan RASMI Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2018 ini telah dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM).

UPSR 2018 Exam Date ini mengandungi maklumat lengkap seperti tarikh, hari, masa, kod/ nama serta jenis kertas.

  • Semakan SAPS Ibu Bapa Keputusan Peperiksaan Online klik SAPS

jadual upsr rasmi

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 (Exam Date)

Untuk makluman, berikut dikongsikan Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 yang akan diadakan selama 5 hari.

Tarikh Peperiksaan

  • Ujian bertulis UPSR 2018 akan diadakan dari 20 hingga 24 dan 27 September 2018.

UPSR 2018 Timetable

UPSR, dahulunya Ujian Penilaian Sekolah Rendah merupakan peperiksaan yang dikhususkan dan diambil oleh pelajar-pelajar Tahun Enam pendidikan sekolah rendah.

Berikut adalah jadual penuh/ lengkap peperiksaan UPSR 2018 yang memaparkan tarikh peperiksaan/ masa, kod kertas dan tempoh masa peperiksaan dijalankan.

  • Jadual lengkap akan dikemaskini selepas diumumkan secara rasmi oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia.
  • Muat turun Jadual Lengkap PT3 2018

CALON – ARAHAN, AMARAN, LARANGAN DAN PERINGATAN UNTUK PEPERIKSAAN UPSR

1. ARAHAN AM

  • 1.1 Calon wajib menduduki semua kertas peperiksaan bagi mata pelajaran yang didaftar. Calon yang tidak dapat menduduki mana-mana kertas peperiksaan bertulis sama ada kertas peperiksaan objektif aneka pilihan atau kertas peperiksaan subjektif akan dianggap TIDAK HADIR bagi mata pelajaran berkenaan. Calon yang tidak dapat menduduki atau tidak hadir sesuatu kertas peperiksaan dikehendaki mengemukakan dokumen sokongan seperti surat perakuan doktor atau surat kebenaran khas Pengarah Peperiksaan. Dokumen sokongan ini hendaklah diserahkan kepada Ketua Pengawas Peperiksaan sebelum tamat tempoh peperiksaan UPSR 2018.
  • 1.2 Calon hendaklah menyemak butiran pada Kenyataan Kemasukan Peperiksaan sebelum peperiksaan. Calon hendaklah memaklumkan kepada pihak sekolah sekiranya terdapat kesilapan maklumat dan mengisi Borang Pembetulan Maklumat Calon. Calon dikenakan bayaran RM30.00. Pembayaran hendaklah dibuat kepada pihak JPN atas nama Pengarah Peperiksaan menggunakan Kiriman Wang/Wang Pos.
  • 1.3 Calon hendaklah membaca Garis Panduan dan Arahan Peperiksaan yang dinyatakan dalam Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 dan menandatangani Borang Pengakuan Calon.

2. ARAHAN DI DEWAN/ BILIK PEPERIKSAAN

  • 2.1 Calon hendaklah berada di tempat duduk di dalam dewan/bilik peperiksaan 15 minit sebelum peperiksaan dimulakan.
  • 2.2 Calon hendaklah meletakkan Sijil Kelahiran/MyKid atau Kad Pengenalan atau Dokumen Pengenalan Diri atau Borang Pengenalan Diri Calon (LP/Am 118) atau Surat Perakuan Pengenalan Diri di penjuru kanan sebelah label meja sepanjang waktu peperiksaan. Calon dilarang menduduki peperiksaan tanpa dokumen berkenaan.
  • 2.3 Calon dibenarkan menduduki peperiksaan atas budi bicara Ketua Pengawas Peperiksaan sekiranya tiba 30 minit selepas peperiksaan dimulakan. Calon mesti mengemukakan alasan yang kukuh. Masa gantian tidak akan diberikan.

TAHUN 2017

Isnin, 11 September 2017

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2017 Exam Date

Selasa, 12 September 2017

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2017 Exam Date

Rabu, 13 September 2017

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2017 Exam Date

Khamis, 14 September 2017

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2017 Exam Date

Isnin, 18 September 2017

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2017 Exam Date

Takwim peperiksaan UPSR 2017 ini boleh dimuat turun dalam PDF dengan mengklik LPM 2017.

Semoga adik-adik yang berada di Darjah 6 tahun ini akan berjaya dengan cemerlang dalam Peperiksaan UPSR 2018 yang akan diadakan nanti. Usaha tangga kejayaan. Belajar dengan bersungguh-sungguh untuk mendapatkan keputusan peperiksaan yang cemerlang.

ucapan hari guru selamat hari guru

Ucapan Hari Guru – Contoh Karangan UPSR

kebaikan kagiatan kokurikulum di sekolah

Kebaikan Kegiatan Kokurikulum Di Sekolah